اطلاعیه‌ی تاریخ شروع دو کارگاه در «بهاران»

به اطلاع دوستانی که پیشتر «کارگاه داستان‌نویسی (دوره‌ی مقدماتی)» را با حسین پاینده گذرانده‌اند می‌رساند که دوره‌ی تکمیلی («کارگاه داستان‌نویسی (دوره‌ی پیشرفته)») از تاریخ شنبه ۲۸ فروردین ۹۵ در مؤسسه‌ی «بهاران» شروع می‌شود.

همچنین «کارگاه آشنایی با اندیشه‌ی یونگ» (صرفاً برای کسانی که پیشتر «کارگاه نقد ادبی روانکاوانه» را گذرانده‌اند) از تاریخ شنبه ۲۸ فروردین ۹۵ در مؤسسه‌ی «بهاران» شروع می‌شود.

شرحی از محتوای هر یک از این دو کارگاه به این قرار است:

 ۱. کارگاه داستان‌نویسی (دوره‌ی پیشرفته) 

هدف از این کارگاه که در ۱۰ جلسه برگزار خواهد شد، افزایش مهارت‌های خلاقانه‌ی نویسندگان نوقلم است که قصد دارند داستان‌نویسی را به‌طور جدی و حرفه‌ای دنبال کنند. در هر یک از جلسات، نخست بحثی نظری درباره‌ی شیوه‌های داستان‌نویسی انجام خواهد شد و سپس داستانی که یکی از شرکت‌کنندگان کارگاه نوشته است در جمع خوانده و بررسی می‌شود. در بحث راجع به داستان‌ها، شیوه‌ی به‌کارگیری خلاقانه و هدفمندِ عناصر داستان برای القای درونمایه‌ی مورد نظر نویسنده بحث خواهد شد.

شرکت در این کارگاه مستلزم شناخت کافی از عناصر داستان است (زاویه‌ی دید، شخصیت، پیرنگ، کشمکش، …) و داوطلبان باید حتماً دوره‌ی آموزشی پیش‌نیاز («کارگاه داستان‌نویسی (دوره‌ی مقدماتی») را گذرانده باشند. مطالب دوره‌ی پیش‌نیاز در این کارگاه تکرار نخواهد شد.

۲. کارگاه آشنایی با اندیشه‌ی یونگ 

هدف از این کارگاه که در ۱۰ جلسه تشکیل خواهد شد، آشنایی با نظریه‌ی یونگ در روانشناسی و نحوه‌ی کاربرد آن در نقد ادبیات و هنر است. این دوره‌ی آموزشی به دو قسمت تقسیم می‌شود. در بخش نخست، آراء و اندیشه‌های یونگ در روانشناسی معرفی خواهند شد. در این معرفی، مفاهیم اصلی مکتب موسوم به «روانشناسی تحلیلی» به تفصیل تعریف می‌شوند. در بخش دوم، این مفاهیم و همچنین روش‌شناسیِ یونگ در نقد عملی یک فیلم سینمایی، یک داستان کوتاه و نقاشی کودکان به کار برده خواهند شد تا الگویی از نقد یونگی به دست داده شود.

این کارگاه بر اساس کتاب اندیشه‌ی یونگ نوشته‌ی ریچارد بیلسکر برگزار می‌شود، به این ترتیب که بخش‌هایی از آن در کارگاه خوانده و شرح‌وبسط داده می‌شود. شرکت در این کارگاه مستلزم آشنایی با نظریه‌ی روانکاوی فرویدی است و داوطلبان باید حتماً دوره‌ی آموزشی پیش‌نیاز («نقد ادبی روانکاوانه») را گذرانده باشند. مطالب دوره‌ی پیش‌نیاز در این کارگاه تکرار نخواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی هر یک از این کارگاه‌ها می‌توانید با «بهاران» تماس بگیرید که شماره تلفن‌هایش از این قرارند: ۸۸۸۹۲۲۲۸ و ۸۸۹۴۴۹۰۶.

هم‌رسانی این مطلب:

دیدگاهی بگذارید!

avatar
  دنبال کردن  
آگاهی از